„Sa nu ravnesti la WiFi-ul vecinului”

23 mai 2009 § 4 comentarii

Zilele trecute m-am enervat la culme pe un vecin. Un vecin pe care nu-l cunosc. Dar e acel vecin cu retea wireless nesecurizata. Toti avem cate unul dinasta. Si intotdeauna prindem o liniuta doua semnal de la acel vecin. Si cum totul e mai bun cand e moca, eu ma bucur – cu masura – de serviciul pe care acest vecin mi-l face prin faptul ca nu-i in stare sa-si paroleze reteaua. Avem si noi in casa ruter pt wifi, dar am ceva problema cu driverul la placa de retea: nu pot sa ma conectez la nici o retea securizata. si cum reteaua noastra wireless are parola (nu ca a vecinului), cand vreau sa ma duc cu laptopul mai departe decat imi ajunge cablul, iau net de la acest vecin. Nu stiu cum il cheama, cati ani are, ce sex, ce orientari si nici cat de lung i-e parul sau ce filme ii plac.

Si stiu ca in fiecare dimineata cand imi verific mailul in bucatarie bind cafea si fumand primele 2 tigari pe ziua in curs, ma folosesc de doua liniute/semnal wireless de la acest vecin. Nu mi se pare ca as proceda nedrept. Nu imi pornesc torrentele decat pe cablu, iar consumul de banda pentru o revista presei e minuscul. Si chiar daca iau de la el/ea net, si chiar daca e moca, si chiar daca poate nu ar trebui sa iau net, nu am putut sa ma abtin sa nu imi sara tandura cand am vazut mesajul de mai jos, pe homepage-ul browserului.

Tare ar fi putut fi daca ar fi scris „Stimate domnule Popa, accesul la internet prin reteaua vecinului dumneavoastra este temporar suspendat datorita fapului ca dinsul nu si-a platit factura. Ne cerem scuze  pentru inconvenienta”

vecinu cu net neplatit

Tagged: , , ,

§ 4 Responses to „Sa nu ravnesti la WiFi-ul vecinului”

Lasă un comentariu

What’s this?

You are currently reading „Sa nu ravnesti la WiFi-ul vecinului” at Adrian M. Popa.

meta